Comencen les obres de construcció d’un centre de recursos socials a Can Burcet

El nou equipament donarà servei als municipis de Sant Jordi Desvalls, Viladasens i Colomers.

Amb un pressupost de 449.517,61€ aquesta setmana començaran les obres de reforma de Can Burcet a Sant Jordi Desvalls que convertiran aquest edifici en un centre de serveis i activitats Socials pels municipis de Sant Jordi Desvalls, Viladasens, Colomers.

L’actuació està finançada amb 250.000 estan pel Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) i la resta amb recursos propis de l’Ajuntament.  

L’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls l’any 2019 i el projecte preveu la seva rehabilitació amb un intervenció a l’estructura, als tancaments i a les instal·lacions, conservant la seva façana i recuperant els buits actualment tapiats i la tipologia original, tal i com ha explicat l’alcaldessa, Núria Martínez de la Casa. 

El projecte contempla la major part dels espais interiors per al servei públic com a centre social i la resta d’espais estaran destinats a l’organització del servei de menjador procedent de càtering, a la planta baixa, i un despatx al primer pis per a usos que poden ser diversos segons les necessitats (fisioteràpia, psicologia, etc).

L’actuació respon a criteris d’eficiència energètica, de sostenibilitat constructiva, d’utilització i de manteniment.

El termini d’execució de les obres és de 6 mesos i les obres s’han adjudicat mitjançant el Consell Comarcal del Gironès a l’empresa INSTAL·LACIONS I MANTENIMENTS ARBÚCIES, S.L.  

Sobre Can Burcet

Can Burcet és un local que havia funcionat com a bar, actualment en desús,  ubicat a l’encreuament entre carrer Francesc Macià i Carrer Tramuntana de Sant Jordi Desvalls. És un testimoni d’una forma de vida que va perdurar fins a les portes del Segle XXI i una possibilitat per a dotar d’un espai per a la comunitat amb la realització del centre de serveis socials del poble.

La construcció existent és senzilla, típica expressió d’una estètica renovada, en les primeres dècades del 1900, però simplificada en el sistema constructiu: la proposta intenta respectar les preexistències adaptant les noves funcions a l’estructura originària i afegint aquelles millores necessàries per raons de seguretat estructural, normativa, de confort i funcionalitat de l’edifici.