DIADA 2022

La Diada Nacional no és la commemoració d’una derrota, sinó que per a les catalanes i els catalans l’11 de setembre és la reivindicació d’una nació que sempre s’ha sobreposat davant de totes les dificultats, amb la resiliència, la determinació i la cohesió que es desprèn de la consciència que només si som un sol poble avançarem socialment i nacionalment.

Els pobles i ciutats de la Catalunya del 2022, com ho eren els del segle XVIII, som espais de trobada, de convivència, de cultura i d’homes i dones lliures i iguals, que sense fer distincions de classe avui, com llavors, treballem conjuntament per a un futur millor i lliure per a les persones, pels nostres municipis, i per a la nostra nació.

L’avenç nacional de Catalunya sempre ha vingut marcat per la democràcia i la voluntat col·lectiva de construir un futur millor per a les properes generacions. L’anhel nacional del poble català és inseparable de la democràcia, tal com vàrem demostrar el 9N i l’1 d’octubre. Perquè només amb més democràcia podrem aconseguir els nostres objectius socials i nacionals. I la democràcia és imbatible, malgrat la repressió i la politització de la justícia, la voluntat lliure i sobirana d’un poble sempre acaba fent camí, enfront l’adversitat.

Les catalanes i catalans sortim al carrer per la Diada Nacional, com en tantes altres ocasions importants per als nostres pobles i per al país, per expressar-nos i reivindicar-nos tal com som i tal com volem ser. Des del municipalisme català seguirem acompanyant sempre al país en tots els avenços socials i nacionals, fent una crida a la mobilització, al compromís i a la defensa dels drets i llibertats, vivint l’11 de setembre amb esperit cívic i participatiu, què és allò que ens defineix com a poble.

Aquest ha estat un mandat especialment difícil per als pobles i ciutats, on hem hagut d’aprendre a conviure amb una pandèmia global i les seves greus conseqüències sanitàries, socials i econòmiques, amb la crisi de l’energia, o amb la inflació afectant greument a les economies sobretot de la gent qui més pateix. I ho hem fet amb el rigor, el compromís amb la ciutadania, la voluntat de servei públic i la força del municipalisme que portem a l’ADN tots els alcaldes i alcaldesses, i regidors i regidores del país.

Ara que tenim aquí la Diada Nacional, tots els Ajuntaments del país estem a punt perquè aquesta diada sigui, com sempre, la festa nacional de Catalunya, omplint els carrers i places de gent, senyeres i d’esperit festiu i reivindicatiu, com a la millor manifestació d’allò que som com a poble i que volem projectar al món.

Les nacions són un territori, una llengua i una cultura. Són totes les persones que hi viuen, però són també els moments de trobada, de reafirmació i de mostrar-se al món com allò que són, un sol poble. I en tots els moments importants del país, el municipalisme està sempre al costat i acompanyant al país en el seu camí.

Visca Catalunya!