Sant Jordi Rumia: Cicle de conferències en matèria de benestar!

PROGRAMACIÓ OCTUBRE-DESEMBRE 2023

Lloc: Sala polivalent

Hora: 19:30 hores

 

20 OCTUBRE – Els bolets de les nostres comarques: fins quant? 

Dr. Mikel Zabala 

Doctor en Biologia. Professor de la Universitat de Barcelona (2000) al Departament d’Ecologia dedicat a qüestions de biologia marina. Entre 1992 i 1997 va formar part de l’equip que va estudiar i va aconseguir filmar el procés de reproducció dels meros per primera vegada. Ha participat en diversos projectes entre 1994 i 2005 a la Universitat de Barcelona com a principal investigador i ha col·laborat en molts dies sobre medi ambient i ecologia. 

 

26 OCTUBRE Residu zero a casa 

Sophie Bodart 

Sophie Bodart, filòloga de llengües romàniques amb màster en edició. Després de portar l’Alliança Francesa de Girona, va fer un gir a la seva vida professional davant la pròpia necessitat de viure en una societat més justa, més equilibrada i més viable pels que ens segueixen. Es dedica a la divulgació del tema del residu zero i ha obert un comerç de productes facilitant-ne l’aplicació a casa.

En el context actual d’acabament dels recursos naturals, de desequilibri meteorològic, de crisis de l’aigua potable, es tracta de veure com podem crear les condicions per apropar-nos a un nou model de societat amb impacte positiu. Creiem que el consumidor, a través de la seva compra, té poder per canviar les pràctiques de la indústria del consum. Així no parlarem de reciclatge sinó que, a través d’exemples pràctics, veurem com podem millorar el nostre quotidià per reduir el residu que produïm cadascú a casa, sense renunciar a la nostra comoditat i de manera inclusiva. 
Explicarem les 5 etapes definides per la Bea Johnson en el seu llibre Residu zero a casa: Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Retornar a la terra, abans de Reciclar. Finalment, a base d’exemples concrets i viscuts, elaborarem un pla d’acció pràctic que podrem aplicar directament a casa.

 

17 NOVEMBRE – Lesions produïdes per la pràctica de l’esport 

Dr. Josep Lloveras 

Especialista en traumatologia, el doctor Josep Lloveras Vives treballa de traumatòleg a la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles. Es va llicenciar l´any 1977 a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

 

17 NOVEMBRE – Patologia de columna: prevenció i tractament

Dr. Carles Morera 

Especialitat: Cirurgia ortopèdica i traumatologia. Formació específica en patologia de la columna vertebral. Codirector i membre d’assistència de COT CAT S. L. P. Cirugía Ortopédica y Traumatología de Catalunya. Consultor de patologia de columna Clínica Salus, Banyoles, Girona. 

Formador de cirujans columnars (traumatòlegs i neurocirujans) en tècniques instrumentals, mínimament invasives i percutànies. Col·laborador de la Universitat de Barcelona, ​​​​Universitat de Girona i Universitat Miguel Hernández (Alacant) en cursos de Postgrau de Cirugía de Columna Vertebral. President de la Comissió de Comunicació de GEER, Sociedad Española de Columna Vertebral. Vicepresident SEMED / FEMEDE Sociedad Española de Medicina del Deporte. 

 

15 DESEMBRE – Podem prevenir les demències?

Dr. Ramon Creus 

Metge de família (Jubilat)  les poblacions de Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter, Viladasens i Colomers (fins el desembre del 2018). Director de l’ABS de Sarrià de Ter (1988-2011). Director del Servei d’Atenció Primària Girona SUD (2004-2007).